Odmiany:

Jęczmień jary

Odmiana Kierunek użytkowania Krótka charakterystyka
CONCHITA ogólnoużytkowyOdmiana o stabilnym plonowaniu i dobrej odporności na wyleganie. Wysoka masa 1000 ziarn, dobr wyrównanie i gęstość ziarna w stanie zsypnym.
KWS ATRIKA Nowość pastewnyCzołowa odmiana w polonie wśród jęczmion jarych w 2012 roku, bardzo dorodne ziarno o średniej zawartości białka.
KWS OLOF pastewnyWysokie i wierne plonowanie na obu poziomach agrotechniki, wysoka i wyrównana odporność na choroby.
KWS ORPHELIA Nowość browarnyNajwyższy plon wsród jęczmion jarych na intensywnym poziomie agrotechniki w 2012, niski poziom białka w ziarnie, wysoka ekstraktywność słodu.
MERCADA pastewnyBardzo dobrze wykształcone ziarno, stabilny plon w latach.
TOCADA pastewny"Idealna odmiana do intensywnych technologi, możliwośc uprawy na glebach ""granicznych"" dla uprawy jęczmienia."
VICTORIANA ogólnoużytkowyOdmiana do uprawy w kierunku pastewnym jak i browarnym, wysoki plon ziarna, dobra zdrowotność, bardzo duża odporność na wyleganie